Kaip išsirinkti išmanųjį telefoną?

Išmanieji telefonai tapo neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Šie mobilieji prietaisai tapo nepakeičiami – jie padeda palaikyti ryšį su šeima ir draugais, suteikia galimybę pramogauti, dirbti produktyviai ir naudotis, regis, begaliniu informacijos kiekiu. Todėl nenuostabu, kad šiandien rinkoje yra tiek daug skirtingų modelių. Tačiau, esant tokiam dideliam pasirinkimui, kokius išmaniuosius telefonus turėtumėte apsvarstyti? Norėdami padėti susiaurinti pasirinkimo galimybes, parengėme šį išsamų vadovą, kuriame apžvelgiami populiariausi šiuo metu rinkoje esantys išmanieji telefonai.

Dizainas ir funkcijos

Kalbant apie išmaniojo telefono dizainą, estetika atlieka svarbų vaidmenį vertinant, kaip žmonės suvokia įrenginį. Tačiau išvaizda – dar ne viskas; tokios funkcijos kaip atminties talpa ir kameros kokybė taip pat gali turėti didelę įtaką žmogaus sprendimui renkantis telefoną. Populiariausi dizaino ir funkcijų pasirinkimai: „Apple” „iPhone” serija, „Google Pixel” telefonų serija ir „Samsung Galaxy” telefonai.

Apple iPhone” telefonai pasižymi elegantišku dizainu ir patogiomis sąsajomis, kurios jaučiamos intuityviai vos paėmus telefoną į rankas. Jų kameros paprastai laikomos aukščiausios klasės, o jų atminties talpos pakanka daugumos naudotojų poreikiams patenkinti be būtinybės pirkti papildomą debesų erdvę ar išorinius diskus. Be to, jų integracija su kitais „Apple” produktais užtikrina vientisą patirtį visuose įrenginiuose.

Google Pixel” telefonai garsėja galingais procesoriais, kurie užtikrina žaibišką greitį atliekant tokias užduotis, kaip srautinė medijos transliacija ar žaidimai. Juose taip pat yra daug vietos (ir dar daugiau, jei pasirinksite jų debesų saugyklos planus), taip pat viena geriausių šiuo metu bet kuriame išmaniajame telefone esančių kamerų!

Galiausiai „Samsung Galaxy” telefonai pasižymi ilga baterijos veikimo trukme, taip pat įspūdinga fotoaparato kokybe ir didele integruotos atminties talpa. Be to, jie paprastai yra suderinami su „Samsung” priedais, pavyzdžiui, belaidėmis ausinėmis ar išmaniaisiais laikrodžiais, kad būtų dar patogiau ir patogiau juos nešiotis keliaujant ar veikiant lauke.

Ekrano kokybė ir našumas

Be dizaino ir funkcijų, perkant išmaniuosius telefonus reikėtų atsižvelgti į ekrano kokybę ir našumą. Vartotojai, kurie pirmenybę teikia ekrano raiškai, turėtų atkreipti dėmesį į „Apple iPhone” telefonus, kurių OLED ekranai pasižymi dideliu kontrasto santykiu (dėl to spalvos atrodo geriau) ir tolygiu atnaujinimo dažniu (tai padeda sumažinti judesių susiliejimą). „Android” naudotojai, ieškantys panašaus našumo, gali norėti išbandyti „Google Pixel” telefonus, kurie pasižymi AMOLED ekranais, siūlančiais panašius privalumus, tačiau už mažesnę kainą nei „Apple” prietaisai dėl konkurencingų kainų strategijų, kurias taiko „Google” partneriai gamintojai, pavyzdžiui, „Huawei” ar „Motorola”.

Tiems, kurie ieško našumo, o ne vaizdo, gali būti įdomūs „Samsung Galaxy” telefonai, kurie paprastai turi „QHD+ Super AMOLED” ekranus, pasižyminčius aukštesne nei standartinio HD raiška, tačiau leidžiančius įrenginiams išlikti ploniems ir užtikrinančius didesnį ryškumą, todėl jie puikiai tinka naudoti lauke arba tais atvejais, kai dėl ryškios šviesos sunku tinkamai įžiūrėti įrenginio ekraną nesumerkus akių, nenusiėmus akinių nuo saulės ir pan.

Akumuliatoriaus veikimo laikas ir ryšys

Paskutiniai du dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti ieškant aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų, yra akumuliatoriaus veikimo laikas ir ryšio galimybės – abu šie dalykai gali turėti didelę reikšmę naudojimui, atsižvelgiant į individualius pageidavimus ar poreikius tam tikromis aplinkybėmis (pvz., jei kas nors dažnai keliauja). Šiuo požiūriu „Apple iPhone” paprastai išsiskiria iš kitų dėl didelių akumuliatorių ir veiksmingos įmontuotos programinės įrangos, todėl puikiai išsilaiko vienu įkrovimo ciklu (paprastai vidutiniškai naudojant veikia ilgiau nei 24 valandas).

„Android” naudotojai, norintys, kad baterija veiktų ilgai, turėtų išbandyti „Google Pixel” telefonus, kurių baterijos talpa šiuo metu yra viena didžiausių, o vidutinė įkrovimo ciklo trukmė, esant vidutiniam naudojimui, siekia 35 valandas! Galiausiai „Samsung Galaxy” telefonai paprastai turi įkraunamus akumuliatorius, kurie vienu įkrovimu gali veikti 25-30 valandų – tai nėra blogai, atsižvelgiant į jų papildomas funkcijas, palyginti su konkurentais, pvz., IP68 atsparumo vandeniui reitingą, atminties išplėtimo microSD kortelėmis palaikymą ir t. t..

Galiausiai, kalbant apie ryšio galimybes, daugumoje šiuolaikinių flagmanų įrenginiuose įdiegta Wi-Fi 6+ / 802.11ax arba Bluetooth 5 / Low Energy technologija – abi šios funkcijos yra būtinos, jei norite spartaus atsisiuntimo naršant internete ir patikimo ryšio naudojant belaidžius periferinius įrenginius, pvz., ausines, garsiakalbius ir pan.

Geriausio išmaniojo telefono pasirinkimas

Įvertinus visus šiuos veiksnius, dabar reikia nuspręsti, kuris įrenginys geriausiai atitinka individualius poreikius – tai turėtų lemti tai, kokių programų ir (arba) programinės įrangos reikės reguliariai, taip pat numatomas darbo krūvis ir gyvenimo būdo įpročiai, pavyzdžiui, ar žmogus mėgsta dažnai keliauti, ar didžiąją dalį dienų praleidžia namuose ir pan.. Atsižvelgdami į tai, apžvelkime keletą populiariausių kiekvienos pagrindinės platformos įrenginių, pirmiausia pradėdami nuo „Apple iPhone”:

Be to, „iPhone 11 Pro Max” pasižymi puikia baterijos veikimo trukme ir triguba galine kamera, leidžiančia naudotojams daryti kvapą gniaužiančias nuotraukas ir (arba) vaizdo įrašus, nesvarbu, kur jie bebūtų, – puikiai tinka tiems, kurie nori aukščiausio lygio vaizdo ir patikimo ryšio, kai to reikia; be to, „A13 Bionic” lustas užtikrina galingą našumą atliekant bet kokią įsivaizduojamą užduotį. Ieškantiems ekonomiškesnio telefono iPhone XR yra puikus pasirinkimas dėl 6,1 colio LCD ekrano, didesnio atsparumo vandeniui ir konkurencingos kainos.

„Android” naudotojai gali norėti išbandyti „Huawei Mate 30 Pro”, kuris turi nuostabų 6,53 colių OLED ekraną, iki 512 GB vidinės atminties ir tris galines kameras, siūlančias puikius vaizdus ir vaizdo įrašus – puikiai tinka tiems, kurie nori turėti galingą įrenginį, galintį susidoroti su bet kokiu jam metamu darbo krūviu; arba „Google Pixel 4 XL” siūlo panašias specifikacijas, taip pat greito įkrovimo galimybes, tačiau už šiek tiek mažesnę kainą nei minėtas telefonas (be to, gausite prieigą prie „Android 10”).

Galiausiai tiems, kurie ieško biudžetinių prietaisų, reikėtų rinktis „Samsung Galaxy A50”, kuris, nepaisant mažesnės kainos, vis tiek siūlo padorias specifikacijas, pavyzdžiui, 6 GB RAM ir 64 GB integruotos atminties – puikus pasirinkimas tiems, kurie turi ribotą biudžetą ir vis tiek nori patikimo veikimo su būtinomis funkcijomis.

Apibendrinant, rasti geriausią asmeninius poreikius atitinkantį išmanųjį telefoną nėra lengva užduotis, tačiau ją tikrai galima palengvinti atsižvelgus į visus šiame straipsnyje aptartus aspektus – nuo ekrano dydžio / kokybės iki baterijos veikimo laiko / ryšio galimybių.

About Author


Liepa